Lisette Bouw – Tandartsenpraktijk De Achterwerf – Almere Haven

Lisette Bouw

Tandarts
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Vrijdag
E-mailadres:
eabouw@achterwerf.nl

Een denker, doener en dromer!

 Als kind wilde ik graag cardioloog of kinderarts worden. Helaas werd ik in Nederland tot twee keer toe uitgeloot voor de studie geneeskunde. Na een jaar geneeskunde te hebben gestudeerd in België besloot ik het roer om te gooien en de overstap te maken naar de tandheelkunde. Precisiewerk, het met mijn handen bezig zijn maar vooral ook het contact met mensen, het verfraaien van het gebit en het bouwen aan het vertrouwen bij mensen die door de jaren heen angst hebben opgebouwd voor de tandarts. Voor velen is en blijft de drempel te hoog en dan is het naar mijn mening onze taak om hen over de streep proberen te trekken. De invloed van de gebitstoestand op de algehele gezondheid wordt te vaak onderschat. Ik vind het erg belangrijk dat iemand zich op zijn of haar gemak voelt. Vertrouwen, tandheelkundige kennis, inzicht en ervaring vormen de basis van goede zorg samen met een portie geduld en begrip…met mensen voor mensen.

Naast sociale en angsttandheelkunde is zij vooral gespecialiseerd in uitgebreid kroon -en brugwerk, composiet en porseleinen facings maar ook is zij thuis in de kindertandheelkunde.

 In 1997 behaalde Lisette haar tandartsdiploma aan de ACTA Amsterdam waarna zij twee jaar lang als medewerker werkzaam was in diverse praktijken. Zes jaar lang beoefende zij haar vak als solist in haar eigen praktijkpand in Capelle aan den IJssel. In 2006 maakte zij als medewerker de overstap naar groepspraktijk Tandartsenpraktijk De Achterwerf welke zij in 2012 overnam van haar voorganger en daarmee eigenaar werd van deze praktijk. Gaandeweg krijgt de praktijk steeds meer de kleur waarvan zij droomt en hoe Lisette het voor ogen heeft….kwaliteit met een persoonlijk tintje door vooral dichtbij de mensen te blijven zodat we gerichte zorg kunnen bieden.

 Verder heeft zij afgelopen jaren met haar vader als gynaecoloog veel ontwikkelingswerk gedaan in Bawku (Ghana) waar zij met veel voldoening en trots op terugkijkt. In haar vrije tijd beoefent Lisette de paardensport met haar eigen paard Laura, een krasse merrie van 29 jaar maar nog steeds jong van geest. Daarnaast vaart zij graag met haar oude kajuitbootje uit 1974 op het Gooimeer, schrijft zij haar eigen verhalen en roert zij graag op culinair niveau in de potten en pannen. Wat zij belangrijk vindt in het leven? Leven in het nu, bewondering en respect hebben voor de ander en wat voor elkaar betekenen en vooral gezond, eerlijk en liefdevol genieten!

 

Terug naar overzicht